woensdag 21 september 2011

Neusje van de zalm

Frankrijk is een land van neuzen. Echte Franse mannen onderscheid je direct van immigranten, allemaal dankzij hun neuzen. Het mega-neuzen-gen wordt hier van vader op zoon doorgegeven.
Ik heb verschillende theorieën over dit neuzenfenomeen. Allemaal zijn ze even goed doordacht en onderbouwd.

1. Wanneer een Franse werknemer promotie maakt, krijgt hij er plastisch chirurgie bij cadeau.

2. Dát, of zijn neus groeit spontaan van trots, na het krijgen van eerder genoemde promotie.

3. Dát, of je komt als Fransman gewoon alleen in aanmerking voor een promotie als je neus reusachtig-genoege proporties heeft.

Franse mannen worden dan geacht niet alleen hun diploma’s en werkervaring op hun cv te vermelden, maar ook de hoogte en breedte van hun reukorgaan. Werkgevers met grote neuzen weten op deze manier direct of ze een carrièremaker voor zich hebben, of iemand die het slechts tot koffiejongen gaat schoppen. Dit neuzensysteem is goed bedacht en werkt feilloos.

Het komt erop neer dat alle Franse mannen met een goede positie zo’n uitstekend gevaarte op hun gezicht hebben, dat hun €500-pak van bekende designer niet meer opvalt.

Naast het grote-neuzen-gen wordt trouwens ook het kleine-monden-gen van vader op zoon doorgegeven. Veel Franse mannen hebben een kleine mond, waarschijnlijk om die enorme gok te compenseren. However, hier heb ik verder nog geen goede theorieën over bedacht, dus dat bewaar ik voor later.

Leer Frans met Eva
Omdat volgende week school begint, is deze post geheel in het Nederlands geschreven. De volgende post staat mogelijk vol Franse termen, dus dit is alvast-compensatie. Geniet ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten